Sepetim (0) Toplam: 0,00
%25
Resim-Elişleri ve Sanat Eğitimi Resim-Elişleri ve Sanat Eğitimi Resim-Elişleri ve Sanat Eğitimi

Resim-Elişleri ve Sanat Eğitimi

Liste Fiyatı : 190,00
İndirimli Fiyat : 142,50
Kazancınız : 47,50
Taksitli fiyat : 6 x 26,13
%25
Temin süresi 2 gündür.
9786257715898
849472
Resim-Elişleri ve Sanat Eğitimi
Resim-Elişleri ve Sanat Eğitimi
142.50

"Güzel sanatlarda başarı, bütün devrimlerin başarıldığının en kesin delilidir. Bunda başarılı olamayan toplumlara ne yazıktır! Onlar, bütün başarılarına karşın uygarlık alanında yüksek insanlık sıfatıyla tanınmaktan daima mahrum kalacaklardır"

Güzel sanatlar ve özellikle resim, Cumhuriyet öncesi karanlığının başlıca kurbanları arasındaydı. Atatürk'ün başlattığı seferberlikle sanatın her alanında büyük atılımlar yaşanmış, Türk Devrimi'nin başarısı diğer alanlarda da perçinlenmiştir.

Dil devrimi henüz emekleme aşamasındayken, 1932 yılında Gazi Orta Öğretmen Okulu İş Dersleri Öğretmeni İsmail Hakkı Bey (Tonguç), resimdeki çağdaş gelişmelere ilişkin metinleri arı bir Türkçeyle çevirerek ve görsellerle zenginleştirerek ilk, orta ve öğretmen okulları için bir ders kitabı haline getirmiştir. Işık Kansu'nun günümüz Türkçesine yalınlaştırdığı bu önemli eserin tıpkıbasımını okuyucularımızla buluşturmanın kıvancını yaşıyoruz.

Kapat